IT Stugan

Bra lösningar till webbutiken

Internet har alltid varit ett sätt för företag att nå ut till en större och internationell kundkrets. Det är hur lätt som helst att starta sin egen webbutik, man kan nästan ha det som en hobby på sidan av sitt vanliga jobb. Tack vare olika lösningar är det enklare än någonsin att sälja online.

webshop

Hjälp med fakturorna

Man behöver inte sitta och skriva ut, arkivera och skicka ut fakturor hela dagarna. Fakturaköpa är väldigt vanligt så det blir en hel del pappersarbete, speciellt om det går bra för butiken.

Microdata är ett företag som hjälper andra företag. En av sakerna som de erbjuder är fakturahantering där deras processer gör att det är mycket lättare att få översikt över fakturorna, vilka som ska attesteras och liknande. De har också e-arkiv och d0kumenthantering så du behöver aldrig köpa en pärm för att förvara dina papper, du kan lagar allt online och ha direktåtkomst till det med ett knapptryck.

Köpa färdigt företag

Om man inte vill gå genom de vanliga kanalerna med affärsidé, bidrag- och låneansökningar, uppstart och alla små detaljer som följer, kan man hoppa det steget helt och hållet. Istället kan man köpa en redan existerade webbutik och komma i gång på en gång.

Bolagsplatsen.se kan man söka efter företag som ligger ute till försäljning. Kanske finns det en fysisk butik i närheten som man kan omvandla till webbutik eller åtminstone ta steget att sälja både i butik och på nätet. Annars finns det givetvis strikta webbutiker som folk vill sälja. Undersök alltid så butiken sälja av rätt anledning: man vill inte köpa en misslyckad eller väldigt skuldsatt butik.