IT Stugan

Mobilen, vårt nya arbetsredskap

I princip alla har tillgång till en mobiltelefon idag. Den har fått en helt annan funktion än tidigare och det är endast positivt kan man tycka. Du har inte samma behov av en dator idag utan du kan kolla din e-post och följa nyheter online på ett bekvämt sätt mot för tidigare.

Mobilen har i mångt och mycket blivit vårt nya arbetsredskap som vi använder oss av dagligen. Både i arbetet och privat. Du kolla på film eller lyssnar på musik, det finns så många användningsbara appar som man kan ladda ner för både nöje och arbete.

Vi ser till att skydda våra mobiler med skal av olika slag, det är inte ovanligt att man har ett par olika skal för olika tillfällen. Ett för när man arbetar som kanske skyddar telefonen extra bra och ett annat för festligare tillfällen med lite mer bling på. För många så är mobilen en del av de accessoarer som man har med sig.

En viktig sak som kanske en del glömmer är att göra back-up på sin telefon. Har man mycket information i sin telefon som adressböcker och kalendrar så är det viktigt att man har dessa i back-up någonstans. Att tappa en adressbok kan förstöra ett par dagars arbete för att återställa denna adressbok.

Det kan också vara bra att ha en telefon i reserv om man skulle råka tappa eller om den går sönder. Vi har vant oss att ha vår mobiltelefon så om den skulle försvinna eller något händer med den så kan det vara skönt att ha en i reserv.