IT Stugan

Underhållning på nätet

Internet fyller ju många olika syften, man kan använda det till att läsa nyheter, hålla kontakt med släkt och vänner, diskutera allt från matlagning till politik. Men för en väldig mängd personer är internet även något man använder för underhållning.

shutterstock_197328569

Film och TV

Fler och fler väljer att få sin dagliga dos av film och tv-serier från nätet istället för TV:n. Mycket av detta är tack vare streamingtjänster som Netflix, även om det finns ett flertal sådana tjänster är Netflix helt klart den största aktören på marknaden. De producerar ju till och med egna serier nuförtiden.

Spel

Kan man säga att film och tv är en stor bransch så måste man ju tänka på att spelbranschen faktiskt är större numera. Detta inkluderar ju en hel del olika saker, allt från de senast trippel-A titlarna till spel för pengar. Medan såklart inte alla går att spela direkt på nätet finns det garanterat portaler där man kan läsa om dem och titta på videoklipp.

Musik Videos

När musikvideos först dök upp på tv i mitten av 70-talet hade man nog ingen aning vilken stor grej detta skulle komma att bli, men detta skulle komma att ta världen med storm. Idag när en ny musikvideo släpps så är det dock inte på tv man först ser dem, det är nästan garanterat på nätet. Youtube har sin egen musikkanal där de presenterar de senaste och mest populära i musikvärlden i alla möjliga kategorier.

Radio

Även om internet är ett väldigt bra ställe för visuell media har inte detta på något sätt stoppat radio att etablera sig på nätet. Faktum är att radio lämpar sig väldig bra på nätet, detta möjliggör radiokanaler att lägga upp sina shower och liknande för alla att ha tillgång till när de än helst till. Internet har även givit uppkomst till podcasten, en metod att publicera ljudfiler via internet. Detta har låtit vem som helst prata om vadsomhelst med chansen att få sin röst hörd i viktiga ämnen eller bara underhålla folk. För förslag på podcast kan man använda sig av sidor som Bra podcast.